De meerwaarde voor een festival of event

De app als marketing instrument

In de huidige samenleving zijn apps niet meer weg te denken, in de leeftijd van 18 -25 jaar wordt er maar liefst door 79% gebruik gemaakt van apps. Apps zijn dan ook de uitgelezen mogelijkheid om op een eenvoudige manier onder de aandacht van bezoekers te komen. Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken dat informatie die in een app wordt gecommuniceerd op een bezoeker, overkomt als persoonlijke informatie. Anders dan bijvoorbeeld advertenties of nieuwsbrieven. Tel daar de technische mogelijkheden bij op zoals bijvoorbeeld GPS locaties opslaan en artiest informatie en je hebt een erg krachtig marketing instrument!

Praktijk voorbeeld:
Een bezoeker gaat naar een festival waarbij hij zijn lievelingsband bezoekt (weten we door het feit dat hij deze band als favoriet heeft gekenmerkt of het festival maakt gebruik van locatiegegevens) en een biertje drinkt (weten we doordat hij middels de app een biertje heeft besteld aan de bar).

In de toekomst zou je deze bezoeker enthousiast kunnen krijgen door een persoonlijke aanbieding te geven wanneer “zijn” band op komt treden en hem bovendien een extra biertje aan te bieden. Wie kan zo’n aanbieding weigeren?! Dit alles is mogelijk door de inzet van onze app(s).

Big data & data analyse

Het bovenstaande is uiteraard al een goed voorbeeld van hoe verzamelde data tijdens een festival op een juiste manier in te zetten. Een expertise die we binnen Myfestivalapp.nl goed beheersen en waar we ook de meest geschikte mensen voor in dienst hebben. Binnen de e-commerce wereld is het analyseren van big data al iets wat niet meer weg te denken is en waar successen mee behaald worden. Deze kennis en expertise begint nu ook steeds meer zijn intrede te doen tijdens festivals en events, Een markt waar men ook steeds meer onderscheidend/persoonlijk zijn bezoeker moet benaderen. MyFestivalapp.nl kan je hierbij op alle gebieden ondersteunen. Samen met u kan Myfestivalapp.nl bekijken op welke manieren de big data analyse ingezet kan worden en welke doelen hiermee behaald kunnen worden. 

Beveiliging

Bij festivals en events staat uiteraard de veiligheid van bezoekers bovenaan! Door de inzet van onze app(s) ben je in staat om de veiligheid van bezoekers nog beter te bewaken. Doordat de app (real time) informatie deelt omtrent de locatie van een bezoeker kun je direct actie ondernemen. Op basis van deze heatmap (gebaseerd op de locatie van een bezoeker) kan een betere inschatting worden gemaakt welke stappen ondernomen moeten worden om de veiligheid van de bezoeker te bewaken. Bij calamiteiten kan er snel gehandeld worden en kunnen bezoekers snel op de hoogte worden gesteld.

Mocht er ondanks de voorzorgsmaatregelen toch iets gebeuren dan kan deze informatie gebruikt worden om situaties te reconstrueren en zo voor volgende edities daar rekening mee te houden en te voorkomen.

Cashless Payment

In de toekomst zal het gebruik van munten om af te rekenen plaats gaan maken voor de nieuwe manier van betalen, namelijk “Cashless”! Maar welk systeem gaat het worden?!

- Bandjes voorzien van een NFC chip?
- Pasjes?
- Smartphones?

Tijdens verschillende festivals en events zijn de bovenstaande manieren van betalen al reeds aan de orde gekomen. Aan de hand daarvan kan een kort overzicht van voor- en nadelen benoemd worden.

Smartphone NFC Bandje / Pas
Kosten Laag (iedereen beschikt inmiddels over een smartphone) Hoog, er moet voor iedereen een apart pasje/bandje aangemaakt worden
Kwijt raken Laag, iemand is over het algemeen zuinig op zijn/haar smartphone Hoog, wanneer er geen binding is met het bandje of pasje zal deze eerder kwijt geraken omdat er eenvoudig en goedkoop een nieuwe gemaakt kan worden
Toepassingen Hoog, met de inzet van een app groeien de mogelijkheden. (bijv. inzicht in aantal munten, munten overdragen, herhaal bestelling enz.) Laag, er kan “alleen” maar drank of eten mee besteld worden. Er is zelfs geen live inzicht in aantal munten zonder de tussenkomst van een extra apparaat

Kortom: de conclusie is snel gemaakt, de inzet van een smartphone in combinatie met onze app zal het beste werken!

Een beknopt overzicht van functionaliteiten zijn:
- Real time inzicht in het aantal munten
- Overal de mogelijkheid om munten te kopen (mogelijkheid tot scannen, online aankoop)
- Eenvoudig herhaalbestellingen plaatsen
- Munten overdragen aan vrienden
- Inzicht in bestelgedrag om zo ook “goede” klanten extra te belonen
- Ook wanneer er geen internet is toch bestellingen plaatsen, er hoeft “enkel” internet te zijn bij de bar

De mogelijkheden zijn oneindig en myfestivalapp.nl denkt graag met uw wensen mee!